Úvod / Blog / XP XTREM HUNTER - otázky a odpovědi, Garry Blackwell

XP XTREM HUNTER - otázky a odpovědi, Garry Blackwell

03. 11. 2023

Nyní, když se XP XTREM HUNTER dostal do obchodů, jsem si jistý, že máte spoustu otázek. Možná budu moci na některé z nich odpovědět zde.

Garry Blackwell - otázky a odpovědi XTREM HUNTER

Co je to dvouboxový detektor kovů?

Název dvouboxový detektor kovů se vztahuje na dvě vyhledávací cívky používané současně. Tato konfigurace umožňuje větší hloubku detekce, s důrazem na velké cíle. Ovládání je velmi odlišné od konvenčních detektorů, protože s cívkami jednoduše chodíte a nemáváte s nimi ze strany na stranu.

Jaké výhody bude mít multifrekvenční platforma?

Konvenční dvouboxové detektory kovů vždy pracovaly na jediné nízké frekvenci. Ti z vás, kteří je v minulosti používali, si jsou vědomi nepřetržitého ladění, které je nutné pro udržení mírně použitelné pracovní platformy. Já jsem dvouboxové detektory používal mnohokrát v průběhu let a vždy to skončilo frustrací. Multifrekvenční platforma FMF od XP nabízí vynikající stabilitu a bude lépe pracovat na širším spektru terénů.

Bude XTREM HUNTER fungovat na mokrém písku?

Ano, testoval jsem XTREM HUNTER v několika případech a na mokrém písku funguje dobře.

Poznámka: XTREM Hunter je odolný vůči povětrnostním vlivům, ale nelze jej ponořit do vody.

Potřebuji koupit kompletní sadu XTREM HUNTER, pokud již vlastním DEUS II s RC?

Ne, jednoduše aktualizujete svůj DEUS II RC na nejnovější software, verzi 2x a vyšší, a ten spáruje XTREM HUNTER, jakmile do menu zadáte sériová čísla cívek. DEUS 1 a ORX nejsou s platformou XTREM HUNTER kompatibilní!
* RC = hlavní jednotka.

Bude XTREM HUNTER fungovat s modulem WS6?

Ne, funguje pouze s DEUS II RC.

Mohu přepínat mezi XTREM HUNTER a běžným používáním DEUS II?

Ano, jednoduše vyberte ze seznamu svou cívku DEUS II a vrátíte se k továrním a vlastním programům.

*Poznámka: Jakmile je sonda XTREM HUNTER spárována, hlavní jednotka automaticky nabídne vlastní uživatelské rozhraní.

Na jaký trh je zaměřen detektor kovů XTREM HUNTER?

Myslím, že XTREM bude oslovovat několik různých trhů, včetně archeologů, průmyslových firem a válečných nadšenců. Domnívám se však, že bude oslovovat i lidi jako já, tedy běžné hledače pokladů. Je to další velmi užitečný doplněk do arzenálu XP, pokud si hledač uvědomuje jeho zamýšlené použití.

Najde XTREM HUNTER v hloubce i jednotlivé mince?

Ne, toto je jedno z omezení. XTREM HUNTER nebyl navržen pro hledání jednotlivých mincí. Jeho účelem je lokalizovat velké objekty v hloubce, jako je například hromada mincí, nebo jednotlivé velké předměty.

Jsem hobby detektorista, je pro mě XTREM HUNTER vhodný?

Po několika měsících testování se ukázalo, že XTREM by se mi do arzenálu skutečně hodil. Rychle jsem zjistil, že je to další rozšíření mého DEUS II. Nástroj, který převezme vládu, když konvenční detektory „vyčerpají páru". Jak můžete vidět ve videu XP níže, testovali jsme 2 kg pytel vysoce vodivých mincí, které nebyly k sobě slepené, což z něj dělalo poměrně obtížný cíl k nalezení.

Nejlepší tip!

Ujistěte se, že nemáte u sebe žádné kovové předměty, jako je telefon, opasková spona, boty s ocelovým vyztužením, klíče, pinpointer... zkrátka ŽÁDNÝ kov! Je to proto, aby stroj nezachytil pohyby těchto předmětů, protože mohou ovlivnit jemné doladění.

Garry Blackwell - otázky a odpovědi XP XTREM HUNTER

Jaká je ideální výška hledání nad povrchem?

Ideální výška hledání je někde mezi kolenem a bokem, v některých případech může být snazší držet XTREM HUNTER za rám.

Garry Blackwell - otázky a odpovědi XP XTREM HUNTER

Proč musím hledat v takové velké výšce?

XTREM HUNTER funguje velmi odlišně od konvenčních detektorů kovů. Výška hledání je součástí tajemství dosažení větší hloubky. Ve výšce pasu stroj neuvidí menší cíle blízko povrchu, jako jsou například rušivé hřebíky. To umožní stroji proniknout mnohem hlouběji do země a zaměřit se na větší cíle, které byly doposud mimo dosah. Konvenční detektory kovů, hledající blízko země, uvidí povrchové objekty. I když mohou být odmítnuty, povrchové cíle, železné nebo neželezné, mohou stále omezovat možnosti detekce větších, hlubších cílů.

Je dobrý nápad používat konvenční detektor spolu s Xtremem?

Myslím si, že XTREM může fungovat skvěle v harmonii s nastavením DEUS II, jak je vysvětleno v našich videích.

Označte si několik cílů, které jste lokalizovali pomocí Xtremu, a poté je zkontrolujte a určete jejich přesnou polohu pomocí XP DEUS II, DEUS 1 nebo dokonce ORX. Pokud se zdají být mimo dosah, je čas provést další zkoumání!

Garry Blackwell - otázky a odpovědi XP XTREM HUNTER

Bude elektromagnetické rušení (EMI) problémem pro XTREM HUNTER?

Elektromagnetické rušení (EMI) může být problémem, zejména v zastavěných oblastech. Používáte velkou anténu a ta zachytí mnohem více EMI, než detektor s menší cívkou.
V mnoha případech však lze EMI eliminovat pomocí funkce frekvenční sken a jemného nastavení funkcí citlivosti, reaktivity a zvukové odezvy.

Poznámka: Nedoporučuje se testovat XTREM HUNTER uvnitř nebo v oblastech s vysokou průmyslovou aktivitou.

Může XTREM potlačit/rozpoznat železné cíle?

Garry Blackwell - otázky a odpovědi XP XTREM HUNTER

XTREM má funkci nazvanou DISC IAR, která nabízí nastavení od 0 do 5. Nastavení 0 neposkytuje žádnou diskriminaci železa a nastavení 5 poskytuje maximální diskriminaci.

DISC IAR pracuje na intenzitě signálu železa. Nastavení 5 odmítne i nejslabší cíle ze železa. Odmítnuté cíle budou vydávat nízký tón a na displeji se zobrazí šrafovaná grafika, když je detekováno železo.

*Poznámka: Při maximálním nastavení DISC IAR 5 nebude odmítnuto veškeré železo. Některé hluboké nebo malé cíle ze železa se mohou registrovat jako nekovové cíle.

 

Další informace naleznete v manuálu, který je ke stažení zde.

 

XP XTREM HUNTER - otázky a odpovědi, Garry Blackwell

Zpět na Blog


Další články

BIS DEUS ACADEMY - 18.11.2023 HRADEC KRÁLOVÉ
29.10.2023

BIS DEUS ACADEMY - 18.11.2023 HRADEC KRÁLOVÉ

Ve spolupráci s Pepou Bisem jsme pro vás připravili BIS DEUS ACADEMY! Pepa Bis je osobností, kterou jistě znáte z jeho Youtube kanálu (https://www.youtube.com/@XPDeus1.2), kde…

Doručení zásilek nově i službou GLS
21.06.2023

Doručení zásilek nově i službou GLS

Nově máte možnost zvolit si doručení objednaného zboží službou GLS. K dispozici jsou tři možné varianty doručení:1) Doručení na vámi zadanou adresu2) Doručení na výdejní místo –…

XP DEUS II v1.0-2.0 aktualizace – instrukce
15.05.2023

XP DEUS II v1.0-2.0 aktualizace – instrukce

XP s potěšením oznamuje spuštění nové aktualizační platformy kompatibilní s PC a MAC pro váš DEUS II.Vytvořte si svůj účet a aktualizujte svůj DEUS II na verzi 1.x  nebo na 2.0…